Teach yourself Freddie :-)

Well, jeg har prøvet… og nej jeg kan sku ikke lyde som Freddie Mercury uanset hvor meget jeg træner. Og jeg har heller ikke ambitioner om det for den sags skyld. Jeg lader Freddie om at gøre det, han selv gjorde så godt.

Der er en grund til at Queen sjældent bliver covered af store navne. De kan ikke hamle op med hans fantastiske stemme og evne til at frasere, inklusive voldsomme skift undervejs, indenfor samme nummer gerne. Tag bare et kig og lyt på Mercury Mindekoncerten i 1992. Der er dog en del mindre bands, gerne i heavy metal genren, der laver cover versioner så det er ikke fordi det ikke eksisterer.

Der er dog enkelte der har evnerne og en af de bedste er Marc Martel fra Queen Extravaganza, et officielt tribute band. Hans stemme og udstråling er meget lig Freddies og han kan snildt synge det meste af Queens repertoire. Han mangler lidt personlaity og fortolkningsevne synes jeg, men det er ikke det han er sat til så han er undskyldt. Herover “lærer ” han os lidt af hemmeligheden bag stemmen.

Og hvis vi skal smutte i det muntre hjørne, så er der en der er helt fantastisk til at imitere Freddie Mercurys “moves”, tone og væremåde på en helt igennem unik og vanvittig sjov facon. Han hedder Stevie Riks og har talrige små fjollede videoer hvor han imiterer Freddie, samt en række andre kendte rock koryfæer på imponerende rammende og præcis måde… take it away Stevie

spred budskabet ...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *